Over Profzorg-NMA

Eén van de speerpunten in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc in Nijmegen is de zorg voor kinderen met neuromusculaire aandoeningen (‘spierziekten’). Voor deze zorg werken verschillende paramedici samen met kinderrevalidatieartsen en kinderneurologen. De zorg wordt gecombineerd met verschillende wetenschappelijke projecten en onderwijs. Omdat het in deze groep kinderen vaak gaat om zeldzame aandoeningen ontstond het idee om een digitaal platform op te zetten. Dit Lerend Netwerk is onder de naam ‘Profzorg-NMA’ een breed opgezet (inhoudelijk) netwerk rond verschillende NMA’s, met name voor paramedici. Het idee is dat mensen die werken met kinderen met NMA via deze site kunnen zien waar ze info kunnen halen (welke paramedici hebben ervaring met en kennis van welke aandoening) en info kunnen brengen (nieuwe onderzoeken of ervaringen): Kennis delen.

 

Wil je als professional (fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, kinderrevalidatiearts of andere professional betrokken bij kinderen met neuromusculaire aandoeningen) meedoen met dit Lerend Netwerk? Meld je dan aan via de button rechts bovenin de pagina.

Tot standkoming Profzorg

Deze website is tot stand gekomen dankzij het Principal Clinician-schap van dr. Imelda de Groot. Met haar inzet, gedrevenheid en zorg voor de kinderen met NMA heeft ze aan de wieg gestaan van deze interdisciplinaire website. We zijn haar daar dankbaar voor en zullen de website met zorg vullen en onderhouden.